Nyårsafton


Nu har vi putsat oxfilén och dukat bordet. Tyvärr får barnen sitta vid eget bord. Jag tycker inte om att barnen skall sitta för sig själv, men på grund av platsbrist måste vi göra så under maten.

Niklas och Rickard är så stirriga för alla raketer. Fattar inte att dom kan vara så "hispiga".

Jag tror Niklas ringt mej 4 gånger idag och frågat när han kan komma. Han skall ha en kompis med sig också.

Rickaela är mer lugn. Hon bekymrar sig mest över sina kläder. Vad skall det bli av henne, hon är bara 7 år. Hon kommer snart för jag lovat sätta upp hennes hår .

Ja, nu väntar vi bara på gästerna. Det ska bli trevligt.


Önskar alla en riktigt Gott Nytt År!

Tjingeling/Lotta


2007- snart slut

Nu är de snart slut på 2007. I går kom Rickard med sina raketer som skall avfyras här imorgon. Han är precis som han var 15 år varje år till nyår. Han älskar raketer och lägger ner massor av pengar på dom. Otroligt han är 36 år.Rickaela stannade kvar hos oss. Så kan jag äta mysfrukost tyckte hon. Och vist är det mysigt. Hon är själv behöver inte bråka med sin bror.

Sen skulle hon ut och handla nya kläder till imorgon och då var det bättre farfar och jag följde med henne. Farfar är såld. Hon kan få vad hon vill av honom. Det blev en topp i glitter och svart och glittertunnstrumper. Så tjusigt. Vi har varit på kyrkogården och lagt blommor till våra nära som vi saknar.

I dag skall vi hem till Marcus och äta middag.


Just det vi hann tvätta vår bil också. Bra jobbat.


Tingeling/Lotta


Julen snart slut...........

Jo det är sant. Här är vår jul 2007.

  

Fredagen den 21 var vi ledig och Niklas kom till oss efter skolan. Vi åkte till stan för att handla julklappar till hans mamma, pappa och Rickaela. Första året han själv handlat.

Vi hade mysigt med gud vad folk det var över allt. Han fick i alla fall handlat. Sen åkte vi hem och hade bara en skön kväll.

Lördagen den 22 var och handlade lite sen gjorde vi ingenting bara mös.

Söndagen den 23 började vi fira jul med Fredde, Gabbi och barnen hos mina föräldrar eftersom barnen skulle till sin pappa julafton. På eftermiddagen körde vi all mat till Rickard och Lillan. Vi spelade Bingolotto och jag vann 100:- Hurra!

204099-3

Måndag 24 julafton började hos Fredde. Det var ans tur att ha julaftonsmorgon. Jo, vi träffas alltid på morgon kl.7.00 och äter litet "julbord". Det har vi gjort i 37 år.

Vi har med var sin julklapp på ca 10:- som vi lottar ut. Alla får paket.

Kl.15.00 samling hos Rickard och Lillan för glögg och kale Anka. Alla 14 kom i tid. Jo, så många blev vi. Jättekul. Efter kale Anka var det dags för det "stora julbordet" Gud så mycket mat. Marcus åt sin vanliga kalvfilé. Han tål inte julmat efter en månads servering av julbord. Jag förstår honom.

18.30 kom tomten som var en bror till vår vanliga. Bengt chockade alla med att komma  en stund efter tomten. Vem var då tomten??????

En timme var han hos oss och sedan tog barnen över julklappsutdelningen. Vi hade otroligt mycket paket så jag förstår tomten inte orkade mer.


Tisdagen 25 var hos Mia och spelade vårt årliga julklappspel. Lika roligt och vansinnigt som vanligt. God sjömansbiff och gott vin. Sen började spelet ett helt bord fullt med paket som man slås om. Det är lika kul varje år med dessa 10 kronors paket. Man kan få precis vad som helst. Nu började hetsjakten p tid och paket. Vi är nog inte som andra. Men vi har kul.


Onsdagen 26 har vi gått i myskläder hela dagen Bengt har tvättat och jag har jobbat lite. Känns skönt att få undan. Imorgon skall vi jobba båda två. Jag kommer att bli ensam eftersom vi har stängt. Men det ör inget för jag vill hellre vara ledigt efter nyår.

Just det. Nu börjar planerna inför nästa helg. Det är vår tur att ha nyår. Vi blir 14 personer.

Maten har vi delat upp å någon gör förrätten och någon efterrätten. Den som har nyår gör alltid huvudrätten. Mycket spännande blandning kan det bli. .Återkommer med menyn.


Tingeling/lotta


I väntan på ledigheten

Nu har jag ätit luch och sitter och väntar på alla underlag till fakturorna. Sen kan jag gå hem och fira jul.
Ska bli så skönt.Vi skall åka och handla skinkan idag sen är vi färdiga att bara njuta. Marcus kommer på söndag då är han färdig med alla julbord. Hoppas han får vila sig.
Rickard jobbar över hela veckan och är överstressad. Vi får försöka varva ner han på lördag.Vi skall ta barnen lite så dom hinner i kap och kan fira en lugn jul. Jag älskar att ha barnen. Det är inte lika roligt att julpynta och fixa hemma nu när det bara är Bengt och jag.
Nä, jag vill ha barnen där. I morgon kommer Niklas efter skolan till oss. MYSIGT.

Tingeling/Lotta

Julgranshuggning




Nä det blev inte sista gången med omläggning av mitt ben. Sista gången blir på fredag.




Vi var i Kirsebergskyrkan på Lucia. Så fint och sådan stämmning. Rickaela var så söt. Det ska vi göra til en tradition.



I lördags hade vi vår tradionella julgranshuggning för kunder och deras familjer. Vilket väder vi fick och så många nöjda kunder och barn. Det var en ny skog vi hittat och den var mycket bättre än i fjol. Där kommer vi att vara nästa år också. Vi satte in vår gran och klädde den i lördags Gud vad mysigt. (Vv har en plast gran) vågar knappt säga det. Men den är så fin.
I går fyllde Bengts bror 60 år. 60 år kan inte fatta det. När vi träffade var han bara 23 år. Vad tiden går.Det var trevligt med mycket god mat och trevligt sällskap. Vi träffas inte så ofta nu. Vi är så många att ingen har plats till alla.



I kväll skall jag göra sillinläggningar sen har jag gjort allt till jul. Skööööööööööönt. På fredag är vi lediga och Bengt, jag och Niklas skall gå i stan och bara njuta.

Rickaela min prinsessa



Vist är hon söt

Rickaela



Lite bättre





Nu har jag legat nästan tre dagar i feber. I dag känns det lite bättre så nu börjar jag bli stressad av detta. Jag har mycket att göra på jobb och lite kvar att fixa inför julen. Som tur är kan jag jobba hemifrån när jag orkar.
I morgon går jag nog och jobbar. Måste även gå och ta nya prover inför mitt läkarbesök nästa vecka. Mycket är det.





Nästa vecka är det Lucia också. Rickaela skall sjunga i Kirsebergskyrkan. Det är alltid så fint att lyssna på dom . Hon har varit med i kyrkokören två år nu.Måste fråga henne om hon ska vara Lucia eller tärna. Jag brukar göra vid hennes krona. Som hon brukar säga "farmor du måste klä kronan med gräs".Ska komma ihg kameran så kommer bild sen.
Nu ska jag vila en stund framför Tvn. Bengt ska jobba ikväll.

Tingeling/Lotta
 

Kontrakt

I fredags skrev vi kontrakt på vår nye lägenhet. Inflyttning 1 maj.Sen åkte vi och köpte var sin landgång. Mumms.
I  går vaknade vi med feber och kände oss allmänt dåliga. Men hela huste var upp och ner. Alla ljusstakar skulle på plats. Så det var bara att ta alvedon och sätta fart. Fart var nog inte rätta ordet för det gick väldigt långsamt.
Hade stannat hemma imorgom , men då kommer vår nye chef och jag måste vara på plats. Det ska bli spännade . Kommer att sakna Gunulla men  jag åker ju till Helsingborg ibland. Så då träffas vi.
Alla våra ljustakar är på plats nu och här är så mysigt. Jag har jobbat ett par timmar nu och ska gå och vila mej en stund. Ser att Bengt redan sover. Det är inte kul att känna sig så kass.
Hoppas det blir bättre i morgon.

Tingeling/Lotta

RSS 2.0